Investeren in verduurzamen is slim!

Duurzaamheid is een belangrijke trend in de wereld van economie. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in alternatieve energiebronnen, zoals zon, wind en water. Maar wat zijn de voordelen van verduurzamen? Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Verduurzamen: Wat is het?

Verduurzaming is een belangrijke trend in de woning- en energiemarkt. Hierdoor zal de consument meer besparen op het kostenpunt en de planetaire schade door minder energie verbruik. Het maakt dus ook goed business voor bedrijven die in dit domein werken. Maar wat is verduurzamen precies?

Het begrip verduurzamen betekent verschillende dingen tegelijk: het stimuleren van minder energieverbruik, het behouden van grondstoffen, het besparen op energierekeningen en milieu-impact. Kortom, verduurzamen is een manier om duurzaamheid te handhaven in onze samenvattingsvorming van milieu, economisch en ecologisch rapporteren.

Welke economische voordelen zijn er?

Er zijn verschillende voordelen van investeren in verduurzamen. Zo draagt het opbrengstenverlies bij aan een groter rendement op investeringen, wat leidt tot meer inkomsten voor de overheid en meer geld bespaard voor consumenten. Verder stimuleert het verduurzamen de productie van duurzaamere producten, wat kansen biedt voor bedrijven in de sectoren energie en grondstoffen.

Hogere opbrengsten met verduurzaming: Wat zijn de risico’s?

Hoe zorg je ervoor dat je in de toekomst goed afhandelt met je financiële situatie? Met name in tijden van economische recessie kan het folteren met hypotheken en spaargeld wellicht de beste optie zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat het CBS heeft gedaan naar de hogere opbrengsten die verduurzaming met zich meebrengt.

In 2008 was er een recessie, maar ook in 2009 en 2010 hadden verduurzamingseffecten al positieve invloed op de belastingopbrengsten. Zo is bijvoorbeeld het aantal fiscale inkomsten ten goede gekomen door minder kosten te maken aan energie (energiekosten) of auto’s (brandstofkosten). Dit gebeurde vooral door hernieuwbare energietoepassingen, zoals wind- of zonnepanelen. Hierdoor verbruiken we minder fossiele brandstoffen en tonnen CO2 op één plek weg.

Dit zijn hiervan onder andere voordelen:

– Door minder energie te verbruiken betaal je lager energierekeningen. Dit zorgt ervoor dat er meer geld over is om andere belastingen te betalen.

– Door minder CO2 uit te blijven smeden tot broeikasgassen, hebben we de kans op een duurzame economie. Hiermee wordt ook de CO2-uitstoot teruggedrongen, wat leidt tot hogere inkomsten voor het milieu en meer jobs.

– Verduurzaming brengt besparing op in de toekomstige generaties. Denk hierbij aan schadelijke chemicaliën of dictatorships die voortdurend aan conflicten bezig zijn om hun macht te vergroten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *