Het energielabel voor woningen in Nederland

Er zijn veel verschillende energieleveranciers en energiedeals die het goed kunnen doen met je portemonnee. Daarbij wordt duurzaamheid steeds belangrijker, waarbij ook het energielabel van de woning komt kijken! Welk energielabel is nou goed, en wanneer is er werk aan de winkel?

Hoe werkt het energielabel bij woningen in Nederland?

Het energielabel is een informatieverstrekkingssysteem dat woningen in Nederland aanbiedt. Dit systeem geeft deze woningen een energiearmatuur en een energielabel. De energiearmatuur geeft een beeld van het verbruik van elektriciteit en warmte binnen de woning, terwijl het energielabel duidelijk maakt welke woningen zuinig en goed voor je gezondheid zijn.

Wanneer je besluit om te kopen of te huren een woning met het energielabel, dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: de woning moet maximaal ABO worden aangemeld, het energielabel kan alleen worden verstrekt door gemeentes en er dient minimaal één kilowattuurgraad beschikbaar te zijn. Je moet ook nog inloggen op www.energielabel.nl om alle updates over het systeem te bekijken.

Wat zijn de effecten van het energielabel woningen in Nederland?

In Nederland bestaan er momenteel twee energielabelen voor woningen: het A-label en het G-label. Het A-label is de hoogste uitgaven label die gedefinieerd is als een huishoudens energievergoeding hoger dan 30 % van het Inkomen. Het G-label bestaat uit categorieën zoals Energiebesparing, Comfort en duurzaamheid. Hierbij word je verplicht om minimaal 20 % van je totale energieverbruik in te delen in de verschillende categorieën.

Het energielabel bepaalt op welke manier jouw huis wordt getoetst aan veiligheid, comfort, economische voordelen en duurzaamheid. Door zijn kennis over jouw verwarmingssystemen en elektriciteitsverbruik ontdekt DEWEEL eerst waar je kan besparen op je verbruik, zodat je meer geld overhoudt voor andere dingen in je leven. Zo gaat de verwarming naar lagere temperaturen om minder CO2 uit te stoten of

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *